top of page

Parenthood Support Group

Public·15 members

Rana Si Pansament



Pansament tip plasa, impregnat cu grasimi neutre (trigliceride) si stratificat cu ioni de argint, fiind utilizat in ranile infectate sau cu risc de infectie, in scop profilactic. Atrauman Ag are un efect bactericid cu spectru larg, inhiband inmultirea germenilor din rana.




Rana Si Pansament


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fvittuv.com%2F2uhp7D&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw07su5H75O15_Wn6Z915p_0



Se utilizeaza in procesul de curatare a ranii in combinatie cu diferite pansamente hidroactive absorbante.Pansament tip plasa, impregnat cu grasimi neutre (trigliceride) si stratificat cu ioni de argint, fiind utilizat in ranile infectate sau cu risc de infectie, in scop profilactic.


Atrauman Ag are un efect bactericid cu spectru larg, inhiband inmultirea germenilor din rana. Se utilizeaza in procesul de curatare a ranii in combinatie cu diferite pansamente hidroactive absorbante.


Un producator care s-a ridicat la inaltimea asteptarilor este HARTMANN. Conceptul creat pentru tratamentul hidroactiv al plagilor cronice (cu vindecare lenta), consta in cateva tipuri de pansamente umede utilizate alternativ.


Farmactive Hydro este un pansament steril care contine doua straturi,unul cu hidrocoloid in contact cu rana si unul de film de poliuretan semipermeabil. El este confortabil,impermeabil la apa,asigura o bariera antimicrobiana si mentine zona umeda. Acesta a fost conceput pentru a calma imediat durerea si pentru a vindeca rapid rana, creand conditii optime de vindecare in mediu umed.


Pansamentul HydroTac transparent este un pansament cu hidrogel, semipermeabil, cu structura bistratificata, indicat pentru tratarea ranilor uscate sau cu exsudat minim, aflate in faza de granulatie si epitelizare.


Pharmacoll este un pansament adeziv steril pe bază de hidrocoloid laminat pe un film de poliuretan semipermeabil, antibacterian, antimicrobian, rezistent la apă, ambalat individual și sterilizat prin radiații gamma.


Un pansament steril are rolul de a proteja rana, de a preveni infecția și de a permite vindecarea mai rapida, fara complicatii. Pansamentul adeziv steril trebuie să fie suficient de mare pentru a acoperi complet rana si inca aproximativ 2,5 cm dincolo de aceasta. Pansamente sterile autoadezive variază foarte mult ca natură și dimensiune, așa că este important să alegeti corect produsul in functie de tipul de rană. Un pansament steril care a depășit data de expirare NU trebuie utilizat. De cele mai multe ori pansamentul este utilizat alaturi de un leucoplast rola, care are rolul de a-l fixa pe rana. In cazul pansamentelor sterile autoadezive, acest lucru nu este necesar.


Pe samdistribution.ro gasesti pansament steril autoadeziv de diferite dimensiuni pentru diverse utilizari: postoperator, arsuri, rani la cele mai bune prețuri. Avem si pansamente sterile mari pentru adulti si copii cu dimensiuni incepand de la 6 cm - pana la 35 cm. Cel mai cautat brand este Minut. Cel mai cumparat produs Pansament adeziv steril, 10 cm x 20 cm.


Pansament Steril (autoadeziv) 10 cm x 15 cm, Minut pore. Minut pore este un pansament steril autoadeziv postoperator care protejeaza, absoarbe, permite aerisirea, nu se lipeste de plaga, hipoalergenic. Steril numai daca ambalajul este intact. A nu se folosi dupa data expirarii. A nu se depozita in conditii extreme de temperatura si umiditate. A nu se lasa la indemana copiilor. Produsul Minut pore este un produs inregistrat si avizat de Ministerul Sanatatii. Prezentare: pansament steril 10 cm x 15 cm ...


Acesta este un pansament de tip plasa, impregnat cu grasimi neutre (trigliceride) si stratificat cu ioni de argint, fiind folosit in cazul ranilor infectate sau cu risc de infectie, in scop profilactic. Atrauman Ag are efect bactericid cu spectru larg si inhiba inmultirea germenilor din rana. Este utilizat in procesul de curatare a ranii, in combinatie cu diverse pansamente hidroactive absorbante.


Atrauman Ag are efect bactericid fara a avea actiune citotoxica. Efectul acestui produs dureaza de la 3 la maxim 7 zile, perioada in care ionii de argint sunt eliberati continuu, ori de cate ori pansamentul intra in contact cu secretiile din rana.


Materialul suport este moale si subtire, ceea ce asigura un contact excelent cu suprafata plagii. Foarte important, spre deosebire de pansamentele uzuale, substanta grasa impregnata nu permite lipirea pansamentului de rana, ceea ce face ca indepartarea acestuia sa nu provoace durere pacientului.


Forta de forfecare - Plagile cauzate de o anumita forta de forfecare care desprinde pielea de pe o parte a corpului provoaca daune minore pielii, insa daune majore la nivelul vascularizatiei si tesuturilor moi. Aceste rani apa in urma unor accidente de genul roata unui autovehicul trece peste piciorul unei persoane. Incapacitatea de a recunoaste o astfel de plaga severa va duce la necroza pielii si a tesuturilor subcutanate si astfel va aparea riscul de infectii si rana va intarzia sa se vindece. A identifica daca pielea despinsa este viabila sau nu poate fi dificil. Taiarea pielii poate determina daca ceasta mai pote fi folosita pentru ca membrul lezat sa se poata vindeva. Daca dupa taiere aceasta sangereaza cu sange de culoare rosu aprins, inseamna ca mai este viabila. O alta modalitatea de a decide calitatea pielii este folosirea substantei de contrast. Locurile in care aceasta se vede prezinta piele viabila. Tot ce este pe langa trebuie eliminat. Toate acestea, plus curatarea si dezinfectarea pielii despinse si a plagii sunt cruciale inainte de sutura. In caz contrar, pot aparea infectiile.


Plagile devine subacute daca ranirea s-a petrecut in urma cu mai mult de 6 ore, dar mai putin de 5 zile. In acest timp, poate avea loc colonizarea bacteriana daca plaga nu este ingrijita corespunzator. Trebuie spalata si curatata, dupa care trebuie aplicat un pansament protector.


Rani superficiale - Acestea sunt ranile in care doar epiderma si dermul papilar sunt afectate. Ele se vindeca prin epitelizare cu ajutorul unitatilor pilosebacee precum glandele sebacee, glandele sudoripare si foliculii de par. Nu raman cicatrici. In general, se vindeca in termen de aproximativ 10 zile daca se previn infectiile si daca rana este ingrijita intr-un mediu corespunzator.


Proliferarea - Aceasta etapa se observa atunci cand rana este reconstruita cu tesut nou format din colagen si matrice extracelulara. Rana se contracta in timp ce se formeaza tesuturi noi. Mai mult, trebuie sa se reconstruiasca o noua retea de vase sangvine pentru ca este important ca tesutul de granulatie sa primeasca suficient oxigen pentru a se vindeca optim. Cand vindecare are loc in mod normal, tesutul de granulatie este roz sau rosu si are o textura neuniforma. In plus, acesta nu sangereaza usor. Daca are o culoare inchisa, acest lucru poate fi semnul unei infectii. La finalul acestei etape, celulele epiteliale reapar la suprafata ranii. Pentru ca epitelizarea sa aiba loc in mod corect, tesutul trebuie mentinut umed.


Curata suprafata ranii - In primul rand, spala-te bine pe maini cu apa si sapun. Acest lucru este valabil inainte de a pune mana pe orice rana. Apoi curata rana cu apa calduta si sapun. Dupa aceea, poti pune apa oxigenata pe un pansament si poti continua sa cureti bine de tot rana.


O taietura adanca este orice rana care este vizibil zimtata sau deschisa si prin care se poate vedea grasimea sau muschiul. Chiar daca ai reusit sa opresti sangerarea prin presiune, un medic trebuie sa examineze orice taietura adanca. Nu doar ca poti avea nevoie de cusaturi, dar pot exista situatii in care este nevoie de o alta modalitate de inchidere avansata a plagii.


Este esential sa recunosti ranile grave pentru a putea solicita imediat asistenta medicala. De exemplu, in situatiile in care o rana sangereaza si este zimtata sau adanca sau daca este rezultatul unei muscaturi de animal, este cazul sa apelezi la un serviciu specializat de ingrijire medicala.


In ceea ce priveste intretinerea, pansamentele trebuie inlocuite pentru a ramane cat mai mult timp sterile, iar acest lucru presupune schimbarea lor la intervale de timp regulate sau dupa ce se umezesc sau dezlipesc de la sine. Mai mult decat atat, tubulaturile de acces necesita schimbarea la fiecare 24 sau 48 de ore. Toate aceste schimbari si administrari ale medicamentelor trebuie sa aiba loc sub precautiuni de asepsie.


HydroClean advance se aplica pe rana cu fata alba cu striuri din silicon in jos si cea cu scris in sus, la vedere. Nu se taie, trebuie sa acopere marginile ranii, se schimba la maxim 3 zile, in functie de recomandarea cadrului medical.


In majoritatea cazurilor, HydroClean advance poate fi indepartat de pe rana fara a cauza dureri. In cazul in care suprafata pansamentului se lipeste de rana, aceasta poate fi umezita cu ser fiziologic sau solutie Ringer inainte de a-l indeparta, pentru a reduce aderenta.


Daca HydroClean advance se aplica pe talpa piciorului, pacientul nu trebuie sa stea in picioare sau sa mearga pe acesta, deoarece pansamentul poate plezni. In cazul in care pansamentul este deteriorat, particule din interior pot patrunde in rana. Acestea trebuie indepartate cu ser fiziologic sau solutie Ringer.


In cazul in care pielea din jurul ranii este deosebit de sensibila si afectata, se recomanda sa o protejati corespunzator. La pacientii cu un risc excesiv de sangerare (de ex. din cauza medicamentelor anticoagulante), HydroClean advance trebuie indepartat cu atentie la fiecare schimbare a pansamentului. Daca este cazul, mai intai udati fata dinspre rana a HydroClean advance cu solutie Ringer sau ser fiziologic.


Inrosirea marginilor ranii poate surveni pe parcursul tratamentului umed; acesta este un semn normal ca circulatia sangelui a fost reactivata pe masura ce rana incepe sa se vindece. Cu toate acestea, cauza trebuie evaluata individual pentru fiecare caz. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page